Sterreparatie

Als uw ruit is beschadigd, dient u onmiddellijk een sticker aan de buitenkant op de beschadiging te plakken voordat u een specialist in sterreparatie inschakelt. Deze sticker helpt voorkomen dat er vuil en vocht in de beschadiging komt. Wanneer u dit gedaan heeft, laat u het sterretje repareren. Dit laat u doen bij De Vos Autoschade in Utrecht. Wij vertellen u graag wat de kosten zijn om het sterretje te laten repareren in onze garage in Utrecht.

Wilt u eenvoudig een online afspraak inplannen bij ons?

U kunt dit doen via ons contactformulier en we zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Maak uw online afspraak

Eerst sterreparatie, dan pas de ruit vervangen

Heeft u een scheur of sterretje in uw voorruit, bijvoorbeeld door steenslag, en wilt u weten wat de kosten voor het repareren zijn? Een sterretje kan al snel leiden tot een onherstelbare breuk waardoor er een geheel nieuwe ruit geplaatst moet worden. Dit hoeft niet nodig te zijn! Een plaatselijke sterreparatie is prima en zorgt ervoor dat u daarna weer veilig de weg op kunt. Door temperatuurswisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Deze vorm van autoruitschade kan niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een veiligheidsrisico op terwijl de kosten om een sterretje te repareren vaak erg meevallen. De effectiviteit van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto. Tijdig een sterretje repareren is daarom erg belangrijk en scheelt veel in kosten!

Wanneer een sterreparatie of de ruit vervangen?

Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een twee-euromuntstuk (2,6 centimeter doorsnede), dan kunnen wij de beschadiging vrijwel altijd perfect repareren tegen lage kosten. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van uv-licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. Zo wordt de beschadiging bijna onzichtbaar. Met het repareren van een sterretje heeft u dus grotere schade en hogere kosten weten te voorkomen!

Verhaal de kosten van het laten repareren van een sterretje bij uw verzekeraar

Een scheur in de voorruit is toegestaan wanneer deze het zicht niet belemmert en niet vertakt is. Sterreparatie wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen volledig vergoed zonder dat dit ten koste gaat van uw No-Claim korting of dat u een Eigen Risico hoeft te betalen. Uw auto moet dan wel WA-extra of Allrisk verzekerd zijn. Bent u niet verzekerd voor ruitschade? Ook dan kunnen wij u helpen tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding. De prijs voor een ster is € 49,50 inclusief btw en voor iedere extra ster op dezelfde ruit betaalt u € 24,50 inclusief btw.

Maak een afspraak voor reparatie

Maak een afspraak bij onze autogarage om uw sterretje te laten repareren tegen lage kosten. Onze deskundige monteurs gebruiken moderne technieken en hoogwaardige materialen om ervoor te zorgen dat de reparatie snel en effectief wordt uitgevoerd. Vaak kunt u comfortabel wachten in onze gezellige wachtruimte terwijl de sterreparatie wordt uitgevoerd.