Sterreparatie

Wat als eerst te doen bij ruitschade
Als uw ruit is beschadigd zorg dat u onmiddelijk een sticker aan de buitenkant op de beschadiging plakt om te voorkomen dat er vuil en vocht in de beschadiging komt. Maak zo snel mogelijk een afspraak. Hoe sneller de beschadiging gerepareerd wordt hoe beter de kwaliteit van de reparatie.

Eerst repareren als dat kan – zo niet dan vervangen we pas de ruit
Heeft u een ster of scheurtje in uw voorruit? Dit kan al snel leiden tot een onherstelbare breuk waardoor er een geheel nieuwe ruit geplaatst moet worden, dat is niet nodig! Een plaatselijke reparatie is prima en zorgt ervoor dat u daarna weer veilig de weg op kan.
Door temperatuurswisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een veiligheidsrisico op. De effectiviteits van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto. Tijdig repareren is daarom erg belangrijk!

Wanneer reparatie of vervangen
Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (2,6 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan moet de voorruit vervangen worden.
Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glas afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen!

APK keuring
Een scheur in de voorruit is toegestaan wanneer deze het zicht niet belemmert en niet vertakt is.

Kosten
Sterreparatie wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen volledig vergoed zonder dat dit ten koste gaat van uw No-Claim korting of dat u een Eigen Risico hoeft te betalen. Uw auto moet dan wel WA-extra of All-Risk verzekerd zijn. Bent u niet verzekerd voor ruitschade? Ook dan kunnen wij u helpen tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.
De prijs voor 1 ster is € 67.50 inclusief BTW en voor iedere extra ster op dezelfde ruit betaalt u € 27.50 inclusief BTW.

Afspraak maken?
U kunt een afspraak maken om uw ruit te laten herstellen. Vaak kunt u wachten terwijl de reparatie wordt uitgevoerd, zo niet dan krijgt u gratis van ons een leenauto. U kunt bellen naar 030 – 2624 646 of een email sturen naar info@devosautoschade.nl o.v.v. afspraak maken ruitschade.